logoAkire

Waarom SSL?

SSL - https

Tegenwoordig wordt er steeds meer vertrouwelijke informatie via internet verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan transacties, bestel- en persoonsgegevens. Hoeveel bestel jij online? Hoe bekijk jij je bankzaken? Maar denk ook eens aan bv intakeformulieren. Hier gaat het vooral om privacygevoelige informatie. Informatie waarvan je niet wilt dat iedereen dit kan lezen. 

In Nederland heb je de "Wet Bescherming Persoonsgegevens". Hierin is vastgelegd dat het online verzenden van persoonsgegegens

Lees meer: Waarom SSL? →

Yasho Foundation
Website Yasho Foundation online

 

Internetbureau Akire maakt 1x in de 2 jaar een website voor een goed doel. Deze keer werden we benaderd door de vader van Yasho. Zijn zoon heeft leukodystrofy en voor onderzoek naar de ziekte hebben ze een Foundation opgericht. Om op deze manier geld in te zamelen wat hard nodig is. 
Ze wilden daarvoor ook website met daarop ook de mogelijkheid om online geld te storten op de rekening. Wij hebben daarom ook een SSL-certificaat aangevraagd, zodat de website extra beveiligd is voor geldtransacties. 

Internetbureau Akire heeft het logo en de website gemaakt. We hopen dat ze veel geld op zullen halen met hun Foundation zodat er weer nieuwe dingen ontdekt kunnen worden in het onderzoek naar leukodystrophie. We vonden het fijn om de website te maken wensen jullie veel succes! 

Naar de website van de Yasho Foundation

Banner FTE global 2017 -> Voor Scarabee Aviation Group Platinum Sponsor


2017 fte platinum

De website van Scarabee Aviation Group

Datum Joomla!dagen 2017 bekend - #jd17nl


Aankondiging Joomla!dagen 2017

Noteer de datums vast in je agenda: vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017. Ook dit jaar vindt hét Joomla!-evenement van het jaar plaats in Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist. 

Meer informatie over de Joomla!dagen 2017

! Belangrijke upgrade Joomla!


Joomla 3 6 4 release

Joomla! 3.6.4 is vrijgekomen. Deze versie repareert een zeer belangrijk beveiligingsprobleem. Het is daarom heel erg belangrijk dat je je huidige Joomla!website direct upgrade naar deze versie. 

De sites die bij ons een onderhoudscontract zijn door ons geupgrade naar deze versie. 

Ga je de versie zelf upgraden, maak dan zoals altijd eerst een back-up van je huidige Joomla!site. Dat houdt in dat je een back-up maakt van alle mappen en bestanden plus de database. Zorg ervoor dat je ook alle geïnstalleerde extensies actualiseert zijn naar de meest recente versie. 

Banner FTE global 2016 -> Voor Scarabee Aviation Group


2016 FTE banner2

De website van Scarabee Aviation Group

Website Scarabee Aviation Group online

Scarabee Aviation Group

De website van Scarabee Aviation Group

Joomla! beste opensource cms van 2015

Beste opensource cms 2015

Profiat voor iedereen die actief bij de Joomla!onwikkelingen betrokken zijn!!!

Dat Joomla! natuurlijk erg fijn is om mee te werken, weet ik natuurlijk allang. :-) Ook klanten kunnen met Joomla! snel overweg, zodat ze zelf hun teksten kunnen plaatsen. Als website-eigenaar kan je dan artikelen plaatsen en/of verwijderen op het moment dat jij het wilt en niet op het moment je webdesigner kan. 

Joomla heeft ook een grote betrokken community waardoor het allemaal steeds verder ontwikkeld. 

Het artikel: Announcing the 2015 winner for best free cms

Officiële website Joomla!

Nederlandse Joomla!community

PS ben je nieuwsgierig geworden of Joomla! misschien ook iets voor jouw website is? Je kan natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Foto's bewerken

Foto's bewerken

Naast het ontwerpen en onderhouden van websites doen we nog veel meer. 
Afgelopen week kreeg ik de vraag van iemand of ik foto's van haar overleden moeder kon bewerken. Bij de ene foto was een rommelige achtergrond, of ik dat kon verwijderen en er een mooie rustige achtergrond achter kon zetten. En bij een andere foto moest de dochter verwijderd worden die tegen haar moeder aanzat. Zodat daar een soort pasfoto van gemaakt kon worden.

Zo'n opdracht is wel even anders dan een website ontwerpen, vooral als je weet dat het een foto is die emotioneel veel voor iemand betekend.

Een fijn moment wanneer de dochter blij is met de foto's. Je bent altijd wel blij wanneer de klant tevreden is, maar dit is toch een persoonlijk iets. 

Technische gedeelte

Onderhoud

Maar met recente content alleen kom je er niet mee. Ook het technische gedeelte van de website moet up-to-date blijven. Want gebeurd dit niet, hebben hackers een makkelijke prooi. Wanneer je update beveilig je de site weer, waardoor het voor hackers weer moeilijker wordt om de site te hacken. Helemaal 100% zeker kun je dit niet uitsluiten, maar voor het grootste gedeelte is het wel je eigen verantwoordelijkheid. Want ook hier geldt, is de website online dan stopt het niet.

Steeds meer klanten nemen gelukkig een onderhoudscontract, wij houden dan de updates bij. Niet alleen van Joomla!., maar ook van de modules en plugins die gebruikt worden op uw websites. Ook daar kunnen namelijk veiligheidslekken komen op den duur. De modules en plugins worden ook steeds meer verbeterd, wat de website (bijna) altijd ten goede komt. 2 Van onze klanten hebben last gehad van een website die gehackt was. Zij hadden geen onderhoudscontract. Het kost te veel meer tijd om de websites weer op de rit te krijgen, dan wanneer je een onderhoudscontract hebt en dit voorkomt. Je website is hierdoor ook een tijdje offline wat uiteraard niet gunstig is.

Steeds vernieuwen, verfrissen.

Content verfrissen en vernieuwen

Belangrijk is het steeds vernieuwen van je content op je website. Steeds je nieuwe ervaringen delen, nieuwe recensies, nieuwe activiteiten. Zo blijft een website tenminste in beweging en een website die in beweging is, trekt meer bezoekers dan een website waar nooit wat op gebeurd. Want waarom zou je daar nog een keer naar toe gaan. Zo denkt Google er ook over, wat weer effect heeft voor je ranking in Google.

Ik merk dat dit toch een ondergeschoven kindje is bij klanten. Ja, ik houd het netjes bij, ja, ik publiceer elke maand een nieuwe blog ... dit gebeurd dan 1 keer en de rest van het jaar is de website hetzelfde als altijd. Enkele klanten natuurlijk uitgezonderd die wel regelmatig hun website bijwerken en nieuwe blogs plaatsen, maar dat zijn er maar enkelen. En dit is zo jammer. Een website is niet klaar wanneer hij nieuw online gaat. Dan begint het pas voor de eigenaar van de website.

Joomla SEF URLs by Artio

Naar boven