logoAkire

PIXresizer

PixResizer

Snel afbeeldingen verkleinen voor online gebruik

Voor een website heb je afbeeldingen nodig o.a. om het geheel er duidelijker uit te laten zien. Soms zegt 1 afbeelding meer dan 1000 woorden. Bij het plaatsen van een afbeelding moet je er rekening meehouden dat de afbeelding niet te groot is. Dit vertraagt het laden van de pagina. Zorg van te voren dan ook dat je afbeeldingen websiteproof zijn. 

PIXresizer

Zelf gebruik ik altijd PIXresizer. Dit is een eenvoudige, gratis applicatie. Downloaden PIXresizer 

Je kan 1 foto verkleinen, maar je kan ook in 1 keer een hele map met afbeeldingen verkleinen. PIXresizer ondersteunt de volgende formaten: BMP, GIF, JPEG, PNG, TIFF.

Werkwijze

Nadat je PIXresizer hebt geïnstalleerd op je computer, open je de applicatie. 
Keuze mogelijkheid 1 of meerdere afbeeldingenBoven in het venster zie je twee tabbladen. Kies voor 1 afbeelding bewerken of voor meerdere afbeeldingen bewerken. 

1 Afbeelding bewerken

Zoek de afbeelding

 

Ga naar de afbeelding op je computer welke je wilt verkleinen. Daarna ga je de afbeelding bewerken.

Kies het formaatSelecteer hier het gewenste formaat welke je afbeelding straks moet hebben. Naast de standaard maten, kan je zelf ook een maat opgeven. Let er wel op dat het vinkje bij "Maintain aspect ratio" wel aangevinkt is. Zo blijft de afbeelding in de juiste verhoudingen.

 

 

 

 

 

Kies format file Selecteer hier welke bestandstype je afbeelding moet krijgen. Heeft je afbeelding een transparante achtergrond kies dan voor .png. Heeft je afbeelding geen transparante achtergrond, kies dan voor .jpeg. 

 

 

 

Afbeelding nieuw formaat opslaanJe bent nu bijna klaar. Klik op  "Save Picture" en de gewijzigde afbeelding wordt geplaatst in dezelfde map als waar het origineel staat. Het heeft dezelfde naam gekregen, er staan alleen maten achter. De originele afbeelding blijft altijd bewaard.

 

Meerdere afbeeldingen bewerken

Kies de map waar de afbeeldingen staan en de bestemmingsmap

Waneer je meerdere afbeeldingen tegelijk wilt verkleinen kies je bij "Source" de map waar de afbeeldingen staan. Bij "Destination" vul je de map in waar de nieuwe foto's terecht moeten komen. Het is niet mogelijk om de foto's in dezelfde map te plaatsen. Zelf maak ik altijd even een 'submap' aan met "klein". 

 

 


Kies het formaat.

Kies hier het formaat van je afbeelding. 

 

 

Kies het bestandsformaatSelecteer hier welke bestandstype je afbeelding moet krijgen. Heeft je afbeelding een transparante achtergrond kies dan voor .png. Heeft je afbeelding geen transparante achtergrond, kies dan voor .jpeg.

 

 

 

  Opslaan bewerkte afbeeldingen Klik op "Save Pictures" en de afbeeldingen worden verkleind. Wanneer het programma klaar is verschijnt er een popup met "Done". De originele afbeeldingen blijven netjes bewaard en de verkleinde afbeeldingen staan netjes in een aparte map. Lekker overzichtelijk. 

 

 

Heb jij ook ervaring met PIXresizer of zeg je, programma X werkt nog makkelijker? Schrijf je ervaring hieronder. 

 

Terug

 

Terug

 

Joomla SEF URLs by Artio

Naar boven